Duurzaam retourneren.

Een positieve invloed op de aarde,
zelfs als je retourneert.

CO2-positief retourneren

Retourneren is slecht voor de aarde. Een pakketbezorging kost al gauw tussen de 260 en 530 gram CO2 uitstoot. Bij een geretourneerd pakketje is dat dus niet alleen heen, maar ook terug. Tegen de kilo CO2 aan en een kapotte verpakking. Daar wordt de aarde niet vrolijk van.

Het is bij VDB Refurbished mogelijk om jouw iPhone of iPad van FORZA te retourneren. Kosteloos. Maar dan komt er wel CO2 vrij. Dat is een verantwoordelijkheid die we bij jou neerleggen. Au… maar het kan ook anders.

Bij VDB Refurbished kies je er namelijk voor €6,- voor om de CO2-uitstoot te compenseren én planten we als extraatje een boom voor je. Is dat niet geweldig? Het mooiste is dat het zelfs minder kost dan wat jij kwijt was geweest om hem zelf via PostNL te retourneren als wij de gratis retouroptie niet aanboden.

Het is dus een keuze die je zelf mag maken. Besluit je je retour te compenseren? Dan volg je het normale retourproces zoals hieronder beschreven en neem je achteraf even contact met ons op zodat we de compensatie in gang kunnen zetten.

Retourneren

Onderstaand stuk is geschreven door onze leverancier Forza Refurbished. Zij nemen de retour aan. Dit gebeurt dus ook onder hun algemene voorwaarden. Lees deze goed. 

Binnen deze termijn kun je een product retour sturen

Je kunt 14 dagen nadat jijzelf of een door jou aangewezen derde persoon (zoals je buurman) het product ontvangen hebt, je retour aanmelden. Hierna krijg je nog eens 14 dagen om je product naar ons terug te sturen. Je kunt dit zonder opgave van redenen doen.

Deze producten mag je retourneren

Een refurbished iPhone, een refurbished iPad en accessoires van deze devices mag je aan ons retour sturen. Indien je het volledige aankoopbedrag wenst terug te krijgen, is het belangrijk dat je het product in de originele staat en onbeschadigd terugstuurt. Bij het retourneren van een product dat niet in originele staat of beschadigd is, kan een waardevermindering in rekening gebracht worden. Daarom raden we altijd aan om het product te bekijken zoals je in de winkel zou doen, maar het pas volledig in gebruik te nemen als je zeker weet of je het wilt houden.

Dit kun je niet retourneren

In-ear headphones kun je niet retour sturen als je de verzegeling hebt verbroken. Het is niet zo fris om oordopjes die jij al gedragen hebt door te verkopen aan iemand anders.

Wat je moet doen voordat je een device retourneert

Als je een device retour stuurt, moeten alle instellingen die jij gedaan hebt weer ongedaan gemaakt worden. Anders kunnen we het device niet opnieuw verkopen. Daarom willen we je vragen om het volgende te doen:

  • Maak een reservekopie van je persoonlijke gegevens
  • Schakel ‘Zoek Mijn [Device]’ uit, anders kunnen we je product niet terugnemen
  • Haal iCloud van het device af, anders kunnen we je product niet terugnemen
  • Verwijder de simkaart
  • Reset naar de fabrieksinstellingen
  • In deze handleiding lees je hoe je dat moet doen.

De beste manier om een device te retourneren

Om het volledige aankoopbedrag terug te krijgen is het belangrijk om je product in de originele staat en onbeschadigd terug te sturen. Omdat een device onderweg beschadigd kan raken, raden we altijd aan om de iPhone of iPad in de originele productverpakking te plaatsen (het zwarte doosje) met daar omheen een stevige passende doos. Zo is de kans op een onbeschadigd retour het grootst.

Stappen in het retourproces

Meld de retour aan

Je retour meld je eenvoudig aan via ons online retourformulier. Klik hiervoor op de groene letters hieronder. Door dit te doen kan jij je product snel en eenvoudig retourneren, en breng je ons op de hoogte dat het pakketje eraan komt. Zo kunnen we snel overgaan op terugbetaling nadat we je pakketje hebben ontvangen. Retourneren is ook mogelijk via het modelformulier voor herroeping, maar dat is minder eenvoudig en snel.

Retour aanmelden  

Vul de gegevens in en print het verzendlabel

Vul op het retourformulier alle gegevens in waar om wordt gevraagd. Bevestig daarna je retour om een verzendlabel aan te maken en print dit uit.

Bereid je product voor op de terugreis

Pak het product goed in. Gebruik het liefst de originele productverpakking en plaats deze verpakking in een stevige doos. Plaats het retourformulier in de doos, sluit hem goed af en plak het verzendlabel erop.

Gratis versturen

Retourneren kost in principe niets. Als je ons PostNL verzendlabel gebruikt en het pakketje naar een PostNL locatie brengt, wordt het gratis naar ons opgestuurd. Indien je op eigen gelegenheid de producten wenst terug te sturen, zijn de directe kosten wel voor eigen rekening. Het retouradres is:

Forza Refurbished t.n.v. RMA Afdeling Graaf Engelbertlaan 75 4837DS Breda, Nederland