Laat ik dan toch maar voor Nieuw gaan™

Dus, je hebt op die oh zo aantrekkelijke knop gedrukt. ”Laat ik dan toch maar voor nieuw gaan”. Misschien verwachtte je dat je nu op Bol.com zou belanden, of de website van Apple. Maar nee. Voordat je refurbished echt afdoet als niet de beste optie voor jou, willen we je nog even wat dingen laten zien. Koop daarna gerust een nieuw apparaat. Als je dat wil.

1. Duurzamer dan nieuw

Apple is bezig haar nieuwste apparaten te verduurzamen. Beter materiaal, kleinere doosjes: enzovoorts. Het probleem is: daar betaal je de prijs voor van een nieuw toestel. Die zijn €1.000 + en weinig mensen kunnen zich dat veroorloven. 

Met een refurbished iPhone hoef je die nieuwprijs niet te betalen en hoef je ook niet op Apple’s lange verduurzaming te wachten voordat je groen kunt leven. Zo bespaart een refurbished iPhone X 79 kilo CO2. Een iPhone 12 Pro Max stoot er juist 86 extra uit. Kies verstandig.

Bronnen: zie einde van deze pagina

2. Betere Service dan nieuw

Het lijkt misschien altijd zo makkelijk. Koop gewoon bij de bekendste, en koop gewoon nieuw. Heb je nooit problemen, is alles gereguleerd en kun je door met je leven. Zonder zorgen.

Zo lijkt het vaak snel, inderdaad. Maar je moet daarbij één ding echt niet vergeten. Op deze manier leer je geen nieuwe services kennen. En loop je waarschijnlijk toffe dingen mis die je niet had verwacht.

Bij VDB Refurbished snappen wij net zo goed als jij dat een groot bedrijf als CoolBlue (dat het overigens geweldig doet!) natuurlijk niet eenvoudig met ons valt te vergelijken. Maar het feit dat hiernaast het voordeel uitvalt naar VDB Refurbished (óók bij zaken als Gratis verzending en retour) zegt ons heel veel. Neem het mee in je overweging; het zal je helpen bij je keuze.

3. Lagere Prijs dan Nieuw

Sommige partijen leggen altijd de focus op de prijs van hun producten. Logisch, want vaak is dit voor een consument ontzettend belangrijk. Maar, dan is het ook belangrijk het volledige verhaal te vertellen. Zo is een zichtbaar gebruikte iPhone maar liefst €159 goedkoper bij ons dan bij MediaMarkt. En nogmaals, wij leggen de focus niet eens op de prijs. We concurreren véél liever op de service en hulp bij het apparaat, want dáár zijn we goed in. Maar zelfs de prijs kan voor jou dus een reden zijn refurbished te overwegen. Neem het mee, zouden we willen zeggen.

Goed, aan jou de keuze!

Bronnen

www.clo.nl (2018)

Forza Refurbished

www.iPhoned.nl

Hans Blonk en Anderen: Milieueffecten van Nederlandse consumptie en eiwitrijke producten (2008)

Vuistregel 22 gr. kipfilet ter boterhambeleg