Fabeltjes ontkracht.

Er zijn nogal wat fabeltjes over refurbished producten. Hoe de apparaten worden tot wat ze zijn, of je ze wel ‘duurzaam’ kunt noemen, dat ze stiekem niet helemaal schoon zijn. Veel daarvan is gelukkig lariekoek. Trap er niet in.

Maar dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Zeker als niemand jou uitlegt waarom het precies zulke kletspraat is. Wij hebben dat wél voor je gedaan. 

Hieronder vind je 4 vaak verspreide fabeltjes over refurbished door bijvoorbeeld mensen op social media. Wij hopen dat het je helpt bij je aankoopproces!

''Refurbished geeft me geen fris gevoel. Volgens mij is zo’n ding niet écht schoon.''

Het is een logische gedachte dat een refurbished iPhone of iPad vies kan zijn. Hij is immers een periode lang door iemand gebruik. Iedere dag weer. ”Krijg ik dat toestel dan gewoon zomaar in m’n handen gedrukt?” Nee hoor, maak je geen zorgen. Alle iPhones en iPads worden door ervaren techniekers van onze leverancier zorgvuldig schoongemaakt. Zo is die mooie iPhone in jouw handen écht schoon!

''Zo’n telefoon is zo duurzaam nog niet.
Een gebruikte batterij slurpt energie.''

Gelukkig is dit niet waar. Máár het is ontzettend begrijpelijk, want een batterij is nogal ingewikkeld. Zeker de batterijen in telefoons. Goed, laten we even uitleggen.

Sommige telefoons van VDB Refurbished hebben een nieuwe accu, anderen niet. Dat ligt vooral aan hoe de telefoons bij de leverancier binnen komen. Het feit wil dat een batterij na een tijdje wat slechter wordt. Als die écht veel slechter wordt, ga je daar overdag last van hebben en gaat het je in verhouding meer stroom kosten om het apparaat te gebruiken. 

Gelukkig laat onze leverancier het niet toe dat een telefoon een slechte accu heeft. Hier hanteren ze een strenge standaard van batterijen die op Apple’s batterijen test minimaal een 8.5 op een schaal van 1 tot 10 halen. 

Er zal wellicht een klein verschil tussen de benodigde stroom zitten die je telefoon gebruikt met een wat oudere batterij dan nieuw, maar ten opzichte van de soms wel 200 kilogram CO2 die je bespaart met de aankoop van een refurbished apparaat, is dit vaak verwaarloosbaar. 

"Een refurbished iPhone is gewoon een gerepareerde ‘probleem telefoon."

Hier lopen eigenlijk twee aannames door elkaar heen, die (gelukkig) niet onjuist zijn. Ten eerste is er het idee dat er voor refurbished apparaten standaard ‘probleem telefoons’ gebruikt worden. Hiermee wordt dan bedoeld: refurbished telefoons zijn altijd de niet functionerende afdankertjes, die ze door ze te repareren toch nog een bestemming proberen te geven. Dit is niet zo. Sterker nog, sommige A-Grade apparaten zijn überhaupt nauwelijks gebruikt en na twee weken bedenktijd uiteindelijk vanwege smaakvoorkeuren geretourneerd. Die verkeren in dat geval natuurlijk in top-staat!

De tweede aanname is die dat er altijd aan een refurbished iPhone gesleuteld wordt. Ook dat is niet waar. Sleutelen vergroot vaak de kans dat je iets stuk maakt: dat weten alle reparateurs, niet alleen die van smartphones. Dus als een toestel ‘t met de originele Apple-onderdelen uitstekend doet, kun je die er beter in laten zitten. Da’s ook meteen vele malen duurzamer. En uiteraard: als het nodig is, omdat bijvoorbeeld de batterij niet aan onze standaarden voldoet, dan wordt deze natuurlijk vervangen. Maar één ding moet dus heel duidelijk gezegd worden: jij koopt bij ons geen ‘probleem telefoon’.

 

"Een refurbished telefoon is oud en
gaat daardoor minder lang mee."

Dit gerucht is gelukkig vrij makkelijk te ontkrachten. Dat begint erbij dat het een refurbished iPhone XR precies even lang garantie krijgt als een nieuwe iPhone XR. Ten opzichte van de partij waarbij je je apparaat koopt, maakt het feit dat je refurbished gekocht hebt, dus geen enkel verschil. 

Gewoon, twee jaar garantie. Nieuw. Refurbished. It’s all the same. 

Kortom: al zou  een gebruikte batterij minder lang mee gaan, dan heb jij het volledige recht om te zeggen: ”dit klopt niet, ik wil dat dit opgelost wordt”. En daarom durven wij ook te zeggen dat we een betere service dan nieuw leveren. We evenaren het niet alleen, maar overtreffen het zelfs, met onze extra functionaliteiten van de servicepas. 

En, wellicht wat voor de hand liggend, maar we kunnen het niet laten: een gebruikte en nieuwe iPhone zijn natuurlijk in hetzelfde jaar bedacht. Kwamen in hetzelfde jaar van de tekentafel. Zijn even groot. Even snel. Even tof. Even ingenieus. Daartussen is geen onderscheid. De lanceerdatum van refurbished apparaten en nieuwe apparaten verschilt niet, willen we er maar mee zeggen… 

Hopelijk heb je wat aan deze informatie gehad!

Mocht je door dit verhaal overtuigd zijn geraakt om eens naar een refurbished apparaat te kijken, willen we je aanraden eens een kijkje te nemen bij onze producten.